Hegyhát Nonprofit Kft - Cégismertető

A Hegyhát Nonprofit Kft-t azzal a szándékkal hoztam létre, hogy megfelelő elhelyezést biztosítsunk értelmi fogyatékos emberek számára arra az időre, amikor már egyszerűbb munkákat sem fognak tudni elvégezni, és mindennapos ellátásra szorulnak.

A fogyatékos emberekkel a kapcsolatom 1992-ben kezdődött, amikor Alapítványt hoztam létre, az értelmi fogyatékosok napközbeni ellátására, majd folytatódott a Hegyhát Egyesület megalapításával. A Hegyhát Egyesület, értelmileg sérült embereknek biztosított sportolási lehetőséget, és egyéb szabadidős tevékenységet. Időközben az Egyesület sportolói átlépték a 35-45 éves kort, mind rokkantnyugdíjasok lettek, szüleik közül egy vagy mindkettő elhunyt, megélhetési gondokkal küzdenek, de a Hegyhát Egyesületet nem hagyták el. Ebben a helyzetben, az Egyesület vezetése úgy ítélte meg, hogy egy nonprofit kft. alapításával, annak keretein belül, létrehoz, egy „támogatott lakhatást” biztosító intézményt.

Néhány évvel ezelőtt megalapítottam Hegyhát Nonprofit Kft-t melynek a fő tevékenysége a „szociális ellátás, elhelyezéssel”. Ez biztosítja azt, hogy ha olyan ingatlant tudunk vásárolni, mely arra alkalmas, akkor ott „támogatott lakhatást” biztosítunk az, ellátásra szoruló tagjaink számára.

A Hegyhát Nonprofit Kft. a cégbírósági bejegyzésben közhasznú minősítést kapott!

Cégünk előtt álló legfontosabb teendő, hogy biztosítsunk egy olyan ingatlant, mely alkalmas bentlakásra. Ez, sajnos egyelőre nem valósult meg, de mindent elkövetünk ennek érdekében. Az Intézet befogadóképességét 8-12 főre tervezzük.

A Hegyhát Nonprofit Kft. rendelkezik a lakóotthon működtetéséhez szükséges szellemi tőkével, továbbá rendelkezik azzal az elkötelezett személyi háttérrel, akik ezt a szellemi tőkét birtokolják.

A Hegyhát Nonprofit Kft-ben biztosítunk for-profit tevékenységet is, mely esetünkben informatikai feladatok megoldását jelentik. Az alábbi tevékenységekben vagyunk jártassak:
- GPS alapú járműkövetés → www.gps.hegyhat.eu
- Szoftver tervezés, fejlesztés
- Biztonságos rendszerüzemeltetés
- Rendszerterv készítés

A for-profit tevékenység bevételeinek egy részét a leendő lakóotthon létrehozására és fenntartására kívánjuk fordítani. A jelenlegi állapotok szerint a Hegyhát Nonprofit Kft-ben ketten végzünk érdemi munkát, és a munkánkat 5-7 külső munkatárs segíti a feladatok függvényében. Szeretnénk elérni, hogy beszállítói lehessünk nagyobb informatikai cégeknek, és ezen kapcsolatoknak minden formájára fogékonyak vagyunk és alkalmasnak tartjuk magunkat.

Támogatást és/vagy munkalehetőséget keresünk: amennyiben egy magánszemély vagy egy gazdasági szervezet legalább 25.000,- USD-vel megtámogatja a társaságunkat, vagy legalább 250.000,- USD értékben munkát biztosít, a támogatást v. a munkát biztosító személyt, másodmagával, egy hétvégére, a gazdasági társságunk ügyvezetője vendégül látja Budapesten. A megérkezéstől a visszaindulásig minden költségét fedezi, a lehetséges programok külön megbeszélés tárgyát képezik.

Elérhetőségeink és paramétereink:

Név: Hegyhát Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft.
Rövid név: Hegyhát Nonprofit Kft.
Székhely: H-1088 Budapest, Rákóczi út 29. 3. em. 10.
Cégjegyzék szám: 01-09-955179
Adószám: 23147647-1-42
EU-s adószám: HU23147847
Telefon: +36-20-946-6769
Honlap: www.hegyhat.eu
E-mail: info@hagyhat.eu
Bank: Unicredit Bank Magyarország
Bankszámlaszám: HU91 10918001-00000062-60930006
Swift kód: BACXHUHB

Hegyhát Nonprofit Kft | H-1021 Budapest, Hegyhát út 25-27. | e-mail: info@hegyhat.eu